03 november 2008

Allerheiligentocht Alden Biesen Tongerse Wandelvrienden 03-11-2008

Allerheiligentocht Alden biesen op een maandag 3 november 2008
De Tongerse wandelvrienden gaven een wandeltocht in Rijkhoven (Alden-Biesen)
Alden Biesen is de naam van een landcommanderij in Rijkhoven (een deelgemeente van Bilzen) in een 56 ha groot domein. Het is het grootste kasteelcomplex tussen Loire en Rijn.
De landcommanderij Alden Biesen was de hoofdzetel van een balije of provincie van de Duitse Orde in het land van Maas en Rijn tijdens het Ancien Régime. Deze balije telde 12 commanderijen (kastelen op het platteland of residenties in de stad), elk van hen beheerd door een commandeur, onder het gezag van de landcommandeur. Een van de rentmeesterijen lag in Diepenbeek.
Nu is Alden Biesen een cultuurcentrum van de Vlaamse Gemeenschap.

De omloop van de wandeling was verdeeld in twee lussen in het gebied om en door de Landcommanderij van Alden-Biesen,de eerste lus was 9,5 km we starten voorbij het kasteelcomplex langs mooie landelijke en holle wegen ,naar het brongebied van de Demer (de Demer  ontstaat tussen Rijkhoven en Tongeren uit de samenvloeiing van drie 'bronbeken': de Molenbeek, de Demerbeek en de 's Herenelderenbeek )
Verder via boomgarden en akers terug naar de startplaats die ook onze controle is
De tweede lus liep door Landcommanderij
Alden Biesen verder landelijke en veldwegels met prachtige vergezichten
Dit vinden we onze mooiste wandeling van 2008 tot op dit moment

Klik op de foto voor het fotoalbum

SV104314

SV104315

SV104345

19:20 Gepost door de wandelaartjes in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, demer, rijkhoven, allerheiligentocht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.