16 november 2008

34e Marche Int.du Plateau Herve 15-11-2008

Onze keuze was deze keer de 34e Marche Int.du Plateau Herve een organisatie van wandelclub Les piquants-Herve de startplaats collège Providence in Herve

We waren om 7u15 in Herve , eerst nog een koffie en iets eten omdat we al een tijdje op weg waren

Nu konden we starten eerst langs een oude spoorweg L38

('Lijn 38' is de oude spoorlijn die het Land van Herve doorkruist en die ooit Chênée met Plombières verbond. Nu is ze geïntegreerd in het RAVeL net en voorbehouden aan wandelaars, joggers, ruiters en mountainbikers. Ze ontpopte zich ondertussen tot een van de mooiste groene wegen van België.
 Vandaag is de oude spoorlijn 38 exclusief voorbehouden voor wandelaars, joggers, ruiters en mountainbikers. De bedding behield haar oorspronkelijke sintelbekleding, die soepel aanvoelt voor schoenen en hoeven. Wanneer u het Land van Herve van noord naar zuid doorkruist, ontdekt u een streek met een grote verscheidenheid aan landschappen, een gulle plantengroei en oude gebouwen die getuigen van het verleden.)

Verder door het land van Herve met zijn typische huizen ontdekt u hier ook kerken, kapellen, oude kruisbeelden, en tal van monumenten verspreid in het wallenlandschap.

Ook kwamen we door verschillende dorpen ,Jose, Xhendelesse, waar we controle hadden

Klik op de foto voor fotoalbum

SV104637

SV104626

SV104587

14:50 Gepost door de wandelaartjes in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, plateau, herve, l38, wallenlandschap, piquants |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.